Закон і Бізнес


Главу Інтерполу підозрюють у співучасті в тортурах. Розпочато слідство


Ахмед Насер Аль-Раїсі очолив Інтерпол лише півроку тому.

11.05.2022 16:51
2845

Національна антитерористична прокуратура Франції розпочала розслідування щодо глави Інтерполу. Підставою стало звернення двох громадян Великої Британії.


Очільнику Інтерполу генерал-майору Ахмеду Насеру Аль-Раїсі висунуто звинувачення у «співучасті в тортурах», інформує «Закон та Бізнес» з посиланням на агентство AFP.

Згідно з джерелами інформагентства, його звинувачують у тортурах та незаконному затриманні. Оскільки штаб-квартира Інтерполу знаходиться у французькому Ліоні, справу відкрила Національна антитерористична прокуратура Франції та передала її судовому слідчому.

Аль-Раїсі обраний президентом Інтерполу на чотирирічний термін у листопаді 2021 року. Генеральний інспектор міністерства внутрішніх справ Об’єднаних Арабських Еміратів змінив на цій посаді Кім Чон Яна з Південної Кореї.

Критики Аль-Раїсі називають його прихильником агресивних силових відомств, які піддають супротивників влади свавільним арештам та катуванням. Щонайменше у 5 країнах проти нього подано судові позови у зв’язку зі звинуваченнями у тортурах.

За даними британського видання The Daily Mail, Аль-Раїсі причетний до тортур британського вченого Меттью Хеджеса, затриманого в ОАЕ у 2018 році за хибним звинуваченням у шпигунстві. Його тримали в кайданах, позбавляли сну та змушували приймати різні медичні препарати.

Пізніше вчений подав проти 4 чиновників ОАЕ, включаючи Аль-Раїсі, позов про відшкодування збитків у розмірі £350 тис.

Закон і Бізнес