Закон і Бізнес


За працевлаштування дружини екс-прем'єр відсидить рік у Франції


Те, що дружина нібито працює на чоловіка-депутата 8 років, нікого не турбувало.

10.05.2022 12:31
2037

Колишнього прем'єр-міністра Франції засуджено до 4 років в'язниці, причому один з має відбути за ґратами. А все через те, що влаштував дружину нібито на роботу.


Апеляційний суд Парижа дещо зменшив загальний строк покарання для Франсуа Фійона у справі про фіктивне працевлаштування його дружини, повідомляє «Закон та Бізнес» з посиланням на BFMTV.

Як нагадує телеканал, 6 років тому Ф.Фійон брав участь у президентських перегонах і, згідно з опитуваннями, мав непогані шанси на перемогу. Але у ЗМІ просочилася інформація про те, що його дружина Пенелопа 8 років отримувала зарплату помічника депутата, не виконуючи відповідних обов’язків.

Подружжя відкидало всі звинувачення, але ця історія серйозно вплинула на перебіг виборчої кампанії. Екс-прем’єр зазнав невдачі, отримавши у першому турі лише 20% голосів.

Два роки тому суд першої інстанції визнав його винним у розтраті державних коштів та засудив до 5 років в’язниці, 3 з яких умовно, а також штрафу в розмірі 375 тис. євро. Крім того, він на 10 років позбавлений можливості обіймати виборні посади.

Його дружину засудили до 3 років умовно та штрафу в тому ж розмірі, що й чоловіка, — як його співучасницю.

Тоді захист подав апеляцію, але, як бачимо, суд залишив вирок без серйозних змін.

Закон і Бізнес