Закон і Бізнес


Як долати корупцію при вступі до вишів, - замислились у НАЗК


.

09.04.2022 11:19
2692

В Україні шукають механізми, які допоможуть забезпечити прозорість та доброчесність всіх процесів під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2022 році в умовах воєнного стану.


Розробленням антикорупційних механізмів займається Національне агентство з питань запобігання корупції у співпраці з освітнім омбудсменом та Асоціацією юридичних клінік України, повідомляє прес-служба НАЗК.

У відомстві говорять, що цього року корупційні ризики під час вступу до закладів вищої освіти можуть знову проявитися, і навіть посилитися.

Експерти цього проекту мають проаналізувати корупційні ризики та запропонувати шляхи їх мінімізації.

Окрема роль у підвищенні доброчесності під час вступної кампанії буде відведена антикорупційним уповноваженим, які працюють у закладах вищої освіти.

Нагадаємо, через війну класичне ЗНО скасовано, для вступу цього року на бакалаврський ступінь (перший курс університету) потрібно буде складати певний тест. Відомо, що він буде комплексним і включатиме у себе завдання з української мови, математики та історії України. Програми досі не розроблені. Наразі триває реєстрація абітурієнтів.

Закон і Бізнес