Закон і Бізнес


МОН подовжило реєстрацію на ЗНО у 2022 році


Щоб перейти до реєстрації на ЗНО натисність на зображення.

09.04.2022 09:35
2780

19 квітня - останній день, коли охочі вступити на навчання до вищих навчальних закладів для здобуття ступеня бакалавра можуть пройти процедуру реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні.


Таке рішення ухвалили у Міністерстві освіти і науки. Раніше було встановлено термін до 9 квітня.

Хоча через війну класичне ЗНО скасовано, для вступу цього року на бакалаврський ступінь (перший курс університету) потрібно складати певний тест, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Український центр оцінювання якості освіти.

Міністерство освіти і науки України ще розробляє Порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році. У ньому буде докладно описано, як саме відбуватиметься вступ. Наразі немає інформації, які іспити й у якому форматі потрібно буде складати вступникам, але для організації будь-яких іспитів потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань.

Таку інформацію чиновники якраз і отримують з бази даних реєстрації для участі в ЗНО.

Після того, як ви зареєструвалися для участі в ЗНО (заповнили реєстраційну картку, зібрали пакет реєстраційних документів і віддали його керівникові закладу освіти або самостійно надіслали до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти) ー ви є потенційним учасником вступних іспитів до закладів вищої освіти.

Зареєструватися можна за посиланням.

Закон і Бізнес