Закон і Бізнес


Для спецтехніки знизять екологічні вимоги


01.04.2022 10:30
2902

У Верховній Раді вирішили спростити процедуру митного оформлення техніки, необхідної для відновлення зруйнованої інфраструктури за рахунок зниження вимог по екології.


Відповідний проект №7235 про внесення змін до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів» щодо дії норм на період дії воєнного стану зареєстрований 31 березня.

Пропонується тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, митне оформлення з метою вільного обігу та першу державну реєстрацію в Україні транспортних засобів, що класифікуються в товарній позиції 8705 згідно з УКТ ЗЕД, як вироблених в Україні, так і ввезених на митну територію України, нових і таких, що були в користуванні, здійснювати за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче рівня «ЄВРО-3».

Нагадаємо до цієї позиції УКТ ЗЕД відносяться моторнi транспортнi засоби спецiального призначення, крiм призначених головним чином для перевезення людей або вантажiв (наприклад, автомобiлi вантажнi для аварiйного ремонту, автокрани, автомобiлi пожежнi, автобетономiшалки, автомобiлi прибиральнi для дорiг, автомобiлi поливомийнi, автомобiлi-майстернi, радiологiчнi автомобiлi).

З 1 січня 2016 року, митне оформлення цих транспортних засобів здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче рівня «ЄВРО-5».

Закон і Бізнес