Закон і Бізнес


Бізнесу спростять отримання державної допомоги


.

29.03.2022 13:18
2522

Державна допомога суб’єктам господарювання є недопустимою для конкуренції. Але не у період дії правового режиму воєнного стану, коли йдеться про отримання коштів на компенсацію збитків пов’язаних з війною.


У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 7221 від 29.03.2022 «Про внесення змін до пункту 52 розділу 9 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» (щодо застосування його положень в період дії правового режиму воєнного стану)».

Документом пропонується зупинити на час воєнного стану дію статей 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 16 Закону «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та інші норми законодавства, що випливають із зазначених статей.

Йдеться про норми, що визначають види державної допомоги, що можуть бути визнані допустимими, звільнення від обов’язку повідомлення про нову державну допомогу, порядок подання повідомлення про таку допомогу і розгляду цього подання, перевірку інформації про незаконну державну допомогу, неналежне використання, повернення, перегляд, реєстр та звітність.

Натомість пропонується встановити, що вся державна допомога, що надається у період дії правового режиму воєнного стану, є допустимою.

Надавачі державної допомоги звільнятимуться від обов’язку:

- повідомлення про нову державну допомогу та про пропозиції щодо внесення змін до умов чинної державної допомоги, якщо така державна допомога надається у період дії правового режиму воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування;

- подання інформації про чинну державну допомогу, надану у період дії правового режиму воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування.

Закон і Бізнес