Закон і Бізнес


Виші наразі не скорочують. Але оптимізують під потреби


.

29.03.2022 10:43
3282

Поширена у деяких виданнях інформація про начебто пропозицію Спілки ректорів України до Міністерства освіти зменшити майже втричі кількість закладів вищої освіти в Україні, не відповідає дійсності.


Відповідне спростування оприлюднила Громадська організація «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що 27 березня 2022 року в деяких інтернет виданнях з’явилася інформація з посиланням на ректора Київського університету імені Бориса Грінченка, члена президії Спілки Віктора Огнев’юка щодо пропозиції Спілки ректорів України до Міністерства освіти і науки України зменшити кількість закладів вищої освіти в Україні із 300 до 112-115.

Насправді 12 березня 2022 року на розширеному засіданні Президії під головуванням голови Спілки ректорів України Петра Кулікова, після обговорення поточної ситуації у вищій освіті України, було прийнято рішення про створення робочої групи з підготовки законопроекту «Про забезпечення конкурентоспроможності університетів України».

Завданням групи є аналіз мережі закладів вищої освіти в Україні та розроблення механізму оптимізації мережі для збереження конкурентоспроможності університетів в ситуації, що склалася та у відповідності до потреб економіки України. Координатором робочої групи було обрано В.Огнев’юка.

Закон і Бізнес