Закон і Бізнес


НБУ повернув вимогу щодо валюти при перетині кордону


.

14.03.2022 12:36
2233

Відтепер громадяни України при виїзді за кордон знову повинні надавати підтвердні документи у разі переміщення валютних цінностей у сумі, що перевищує еквівалент 10 тис. євро.


Правлінням Національного банку України ухвалено постанову від 13.03.2022 №51 «Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18».

Національний банк повернув вимогу щодо надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України у сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), зокрема документи про зняття готівки з власних рахунків або про придбання банківських металів.

Нагадуємо, що Національний банк 4 березня 2022 року вніс зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 “Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану”, які давали змогу  фізичним особам не  надавати підтвердні документи під час перевезення валютних цінностей за кордон.

На сьогодні з метою запобігання виведення капіталу за кордон, а також із урахуванням комунікації з відповідними органами державної влади Національний банк ухвалив рішення повернути вимогу.

Закон і Бізнес