Закон і Бізнес


Розподіл з наслідками


№12 (1102) 23.03—29.03.2013
2581

Стосовно голови міськрайонного суду складено повідомлення про підозру в одержанні хабара й постановленні завідомо неправосудного вироку з корисливих мотивів.


13 березня 2013 року заступником Генерального прокурора складено письмове повідомлення про підозру голови Глухівського міськрайонного суду Сумської області Г. у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.364 , ч.1 ст.376-1, ч.2 ст.368 (у редакції, яка діяла на час вчинення злочину) і ч.2 ст.375 КК, тобто у використанні особою службового становища всупереч інтересам служби, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам, умисному внесенні неправдивих відомостей до автоматизованої системи документообігу суду, одержанні хабара у великому розмірі, постановленні суддею завідомо неправосудного вироку з корисливих мотивів.

За інформацією слідчого в особливо важливих справах прокуратури області Максима Алєксєєва, Г. підозрюється в тому, що вона, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, заздалегідь розподіливши на себе кримінальну справу за обвинуваченням двох осіб шляхом внесення завідомо неправдивих даних до автоматизованої системи документообігу суду, одержала за пособництва свого сина О. 76 тис. грн. як частину від обумовленого хабара в сумі $25 тис. за призначення підсудним покарання, не пов’язаного з реальним позбавленням волі, та повернення вилученого в них товару. Того ж дня вона оголосила завідомо неправосудний вирок стосовно цих осіб — призначила їм покарання зі звільненням від його відбування, а предмет контрабанди конфіскувала.

Крім того, Г. у подальшому вчинила втручання в автоматизовану систему документообігу суду з метою розподілу іншої кримінальної справи. 14 березня 2013 року голові Глухівського міськрайонного суду Сумської області Г. вручене вказане письмове повідомлення про підозру.