Закон і Бізнес


Відчуваючи недовіру


№8 (1566) 26.02—04.03.2022
2455

Учасники спорів можуть звертатися до різноманітних способів, аби продемонструвати своє незадоволення діями служителів Феміди. Наскільки часто відповідні мотиви мають реальне підґрунтя?


У провадженні Дар’ї Драч із Косівського районного суду Івано-Франківської області перебувала кримінальна справа. Під час засідання володарці мантії довелося зіткнутись із зухвалою поведінкою потерпілого.

Як з’ясувалося, громадянин відчував недовіру до судді, адже вона начебто намагалася «віджати» в людей дві земельні ділянки. Потерпілий пояснив, що він є членом місцевої громадської організації й тому добре ознайомлений із цією ситуацією.

Тоді чоловік вирішив продемонструвати своє незадоволення тим, що його справу розглядатиме саме Д.Драч. За словами судді, потерпілий поводив себе зухвало, не реагував на відповідні зауваження і в результаті навіть не дав можливості розпочати засідання. При цьому всі свої дії з відповідними коментарями він знімав на мобільний телефон. Зрештою служителька Феміди була змушена оголосити перерву.

Водночас потерпілий скористався моментом і заявив відвід володарці мантії. Натомість Д.Драч звернулася до Вищої ради правосуддя (№143/0/6-22). Законниця переконує, що поширена заявником інформація є неправдивою. У подібних діях вона вбачає наявність ознак утручання в професійну діяльність.