Закон і Бізнес


Передайте далі


№8 (1566) 26.02—04.03.2022
2287

Професійна діяльність володарів мантій може супроводжуватися скаргами чи навіть погрозами. Водночас іноді до законників звертаються і з дещо несподіваними пропозиціями.


На особистий телефон Петра Заруби з Дарницького районного суду м.Києва почали надходити численні дзвінки з різних номерів. Протягом години йому телефонували десятки разів. Після того як володар мантії взяв слухавку, невідомий звернувся до нього з незвичайною вимогою.

Як з’ясувалося, чоловік вирішив таким способом передати певну інформацію учасникові кримінального провадження, що перебувало на розгляді П.Заруби. За словами абонента, він є представником одного товариства, якому учасник справи має сплатити борг. При цьому на будь-які слова служителя Феміди чоловік не реагував. Натомість співрозмовник підкреслив, що володіє всією інформацією про законника та продовжував тиснути на нього.

Через деякий час абонент знову зателефонував судді та поцікавився, чи той повідомив учасника кримінальної справи про необхідність сплати боргу. Тоді П.Заруба наголосив, що він не спілкується зі сторонами в непроцесуальний спосіб. На всі подальші дзвінки з невідомих номерів володар мантії не відповідав.

Натомість представник товариства почав надсилати повідомлення з пропозицією погодитися на взаємодію. Зрештою П.Заруба вирішив звернутися до ВРП (№149/0/6-22). Він висловив занепокоєння і через збір та використання його персональних даних, і через тиск невідомих осіб.