Закон і Бізнес


Повторний лист


№8 (1566) 26.02—04.03.2022
2233

Деякі громадяни можуть стикнутися з обмеженням власних прав навіть з боку тих, хто насамперед мав би їх захищати. Тоді до розв’язання проблем особи залучають посадовців.


Любов Маруліну з Окружного адміністративного суду м.Києва звинуватили в порушенні прав позивачки на належний судовий захист. Про відповідну заяву від громадянки суддя дізналася з листа, який надійшов від представників уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

Своєю чергою Л.Маруліна поінформувала посадових осіб про заборону будь-якого втручання в професійну діяльність володарів мантій. Тим паче що розгляд згаданої справи ще не завершився. 

Однак через деякий час законниця отримала повторний лист із указівкою розглянути звернення та вжити заходів для відновлення порушених прав заявниці. Натомість, незважаючи на таку наполегливість посадовців, Л.Маруліна залишилася непохитною у своїй позиції. 

Водночас служителька Феміди виклала всі ці обставини ВРП (№107/0/6-22). На її переконання, такі дії посадових осіб щонайменше свідчать про порушення принципу суддівської незалежності.