Закон і Бізнес


Штрафний удар

Футболіст заплатив двотижневий заробіток за копняк коту


За збігом обставин, Курт Зума є офіційним послом французької благодійної організації, яка опікується захистом левів та інших тварин з родини котячих.

№7 (1565) 19.02—25.02.2022
2358

Того, хто зганяє лють на домашніх тваринах, навряд чи можна назвати врівноваженою людиною. Якщо це ще й відомий спортсмен, то такий вчинок неодмінно буде засуджений і колегами, і суспільством.


Не відомо, чим керувався брат захисника West Ham Курта Зума, викладаючи у мережу відео, на якому останній дає копняка бенгальському коту, а потім женеться за ним і б’є, поки дитина тримає тварину. За повідомленнями британських ЗМІ, «знущання» над котом було зумовлене тим, що той розбив вазу.

У глядачів ці кадри не викликали сміху. Навпаки близько 200 тис. підписали Інтернет-петицію, закликавши правоохоронців притягти захисника West Ham до відповідальності. Між іншим, британські закони передбачають за це досить суворе покарання — аж до 5 років ув’язнення.

За інцидент спочатку публічно вибачився сам футболіст, а потім і тренер. Проте скандал не вщухав, і на захист котів встали спонсори. Вони заявили, що переглянуть відносини з клубом, а Adidas повідомила, що розриває контракт із гравцем.

Поліція графства Ессекс розпочала розслідування інциденту. Але, за даними Sun, відмовилася порушувати справу. Втім К.Зума сам погодився сплатити штраф у £250 тис., які спрямують у фонд захисників тварин.

Тим часом Королівське товариство запобігання жорстокості щодо тварин заявило, що конфіскувало у футболіста обох котів. Їх оглянули ветеринари і підтвердили: здоров’ю тварин нічого не загрожує.