Закон і Бізнес


Значний розголос


№7 (1565) 19.02—25.02.2022
3031

Чимало цікавого нині можна знайти у відкритих джерелах. Однак потрапляння туди деяких відомостей не завжди є правомірним. Поширення інформації може навіть нашкодити.


Максим Ковбель з Васильківського міськрайонного суду Київської області залишився незадоволеним певними діями Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро. Про це він зазначив у своєму повідомленні до ВРП (№119/0/6-22).

Як з’ясувалося, суддя був одним із відповідачів у справі про цивільну конфіскацію майна та стягнення в дохід держави 5,7 млн грн. Ці обставини із зазначенням відомостей про володаря мантії працівники САП вказали на офіційній сторінці у мережі Інтернет. Тоді публікацію поширили деякі ЗМІ. За словами М.Ковбеля, таким чином справа набула значного розголосу і мала для нього негативні наслідки.

Крім цього, служитель Феміди звернув увагу на те, що згодом в Інтернеті почали поширювати інформацію про доходи членів його родини, перетин кордонів і витрати на особисті потреби. Як зауважив М.Ковбель, цю інформацію можна було отримати лише з відповідних запитів до САП та НАБУ. Також законник вказав, що начебто його вистежували без достатніх для цього правових підстав. За словами М.Ковбеля, слідкували за ним навіть у нічний час. 

Зрештою володар мантії вирішив повідомити ВРП про всі ці обставини. На переконання М.Ковбеля, працівники САП і НАБУ порушують його гарантії не тільки як судді, а і як громадянина.