Закон і Бізнес


Пожежа на мільйон


Будівля Любомльського районного суду після інциденту. Фото:"Наше життя"

№6 (1564) 12.02—18.02.2022
2495

Понад 1,1 млн грн. знадобиться для якнайшвидшого відновлення роботи Любомльського районного суду Волинської області після пожежі. Такими є наслідки вибуху, що стався місяць тому.


Як повідомляв «ЗіБ», 15 січня цього в будівлі суду сталася пожежа. Адже невстановлені особи закинувши до приміщення канцелярії через розбите вікно легкозаймисті речовини та гранати РГД-5. Унаслідок вибуху та пожежі знищено та пошкоджено значну частину приміщення, оргтехніку, меблі, електро- та комунікаційну мережі тощо. Тож суд був змушений тимчасово зупинити відправлення правосуддя.

Це питання було предметом розгляду на засіданні Ради суддів, яка звернулася до Вищої ради правосуддя із клопотанням підтримати перерозподіл коштів державного бюджету в обсязі, необхідному для відновлення роботи суду.

За підрахунками Державної судової адміністрації, на такі цілі потрібно 1108 тис. грн. Й ВРП погодила такий перерозподіл коштів, що підуть на відновлення та облаштування у суді системи електропостачання, телефонізації, реконструкції системи опалення та заміну котла, а також придбання оргтехніки, меблів, господарських товарів тощо.