Закон і Бізнес


Ви всі відповісте


№6 (1564) 12.02—18.02.2022
2062

Кажуть, що діти наслідують поведінку своїх батьків. Бувають ситуації, коли із цим твердженням важко не погодитись. Ось і судді довелося зіткнутися з агресивною поведінкою не тільки обвинуваченого, а і його матері.


У провадженні Олександри Савеленко із Шевченківського районного суду м.Запоріжжя перебувала кримінальна справа. Згодом володарці мантії повідомили, що на офіційну електронну адресу установи постійно надходять листи з образливими висловлюваннями та погрозами від матері обвинуваченого.

Водночас і сам учасник кримінального провадження не відзначався зразковою поведінкою. Перед початком судового засідання він погрожував секретарю. Під час розгляду клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинувачений агресивно викрикував: «Ви всі відповісте, ви додали собі ще п’ятірку». Насамкінець лунали погрози й на адресу голови суду. Зрештою через порушення порядку обвинуваченого навіть доводилося виводити із зали судового засідання. 

Подібні висловлювання О.Савеленко сприйняла як утручання в її діяльність і повідомила про це ВРП (№103/0/6-22). Служителька Феміди переконана, що ситуація потребує вжиття відповідних заходів як органом суддівського врядування, так і Генеральним прокурором.