Закон і Бізнес


Конференція під знаком КПК


№11 (1101) 16.03—22.03.2013
ФОТО: ОЛЕКСАНДР ХОМЕНКО
2572

Конференція з нагоди відкриття проекту «Підтримка кримінальної юстиції в Україні» зібрала політиків, чиновників, учених, експертів і правозахисників. Мова йшла про втілення в життя положень КПК й ухвалення нового закону «Про прокуратуру».



Радник Президента Андрій ПОРТНОВ розповів про перші позитивні підсумки роботи за новим КПК. Джеремі МАК-БРАЙД (ліворуч) згоден з такою думкою.





Європейці, присутні на конференції, відгукувалися про кодекс якрайкраще.





Колишній генеральний прокурор Ірландії Джеймс ГАМІЛЬТОН (праворуч) уважно слухає українського колегу — заступника Генпрокурора України Григорія СЕРЕДУ. Правда, один вважає, що новий закон «Про прокуратуру» потрібний, другий гадає, що з ним поки мож





Голова Національної асоціації адвокатів Лідія ІЗОВІТОВА задоволена тим, що в прокуратури тепер не так багато повноважень, як раніше.





Заступник голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир ОЛІЙНИК (праворуч): «Дороги назад, до старої редакції КПК, — немає».





За словами в.о. голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслава МІЩЕНКА, касаційна інстанція активно роз’яснює іншим судам новели КПК.