Закон і Бізнес


Викликати занепокоєння


№4 (1562) 29.01—04.02.2022
2199

Нині багато інформації про ту чи іншу особу досить легко відшукати в соціальних мережах. Проте декому цього мало, і зловмисники можуть намагатися заволодіти прихованими відомостями.


Наталії Малиш із Третього апеляційного адміністративного суду довелося звернутися з повідомленням про скоєння злочину до кіберполіції. Як з’ясувалося, раніше законниця отримала повідомлення з кодами активації для різних мобільних застосунків. Занепокоєння викликало те, що за своїм номером вона ними не користувалась. 

Як дізналася згодом Н.Малиш, деякі знайомі почали отримувати від неї повідомлення. І ці сповіщення вказували на те, що начебто суддя почала користуватися різними застосунками за іншим номером. Тоді вона вирішила звернутися з відповідним запитом до оператора мобільного зв’язку. Однак там пояснити можливість таких дій не змогли та порадили звернутися до поліції.

Урешті-решт законниця вирішила особисто завантажити всі застосунки на свій номер, проте код для активації направлявся на інший пристрій. Очевидно, номером служительки Феміди заволоділа невідома особа.

Цю ситуацію Н.Малиш сприйняла як утручання у свою професійну діяльність. Разом з тим вона вирішила повідомити ВРП (№46/0/6-22) про можливість незаконного збирання та використання інформації.