Закон і Бізнес


Царська вакансія

Господарю острова обіцяють корону та новий туалет


Площа острова Піл становить близько 20 га. Крім пабу на ньому розташовані ще 3 будівлі та руїни замку XIV століття.

№3 (1561) 22.01—28.01.2022
2050

Бажаєте офіційно стати королем чи королевою? Така вакансія відкрилася на невеликому острові біля берегів графства Камбрія, що у Великій Британії. До обов’язків «монарха» входитиме управління місцевим пабом із 300-річною історією та ще дещо.


Бажаючі можуть подати заявку на 10-річний контракт на управління пабом Ship Inn та островом Піл, де також знаходяться руїни замку XIV ст. і кемпінг. Переможця конкурсу коронують, посадивши його на трон та виливши на голову спиртне, пише Бі-Бі-Сі.

Нового керуючого для розташованого неподалік м.Берроу острова, куди можна потрапити тільки на поромі, сподіваються знайти до літнього сезону. Серед інших переваг йому обіцяють новий туалет і, можливо, відновлювані джерела енергії.

«Монарху» потрібно буде керувати островом та обслуговувати паб, прилеглу територію та кемпінг, а також стежити за туалетом і душовою кабіною. Натомість йому не доведеться відповідати за зовнішній ремонт будівель та причалу.

Активісти запустили петицію про порятунок острова на південь від півострова Фернес після того, як його залишили попередні орендарі. Вони називають це місце «перлиною в короні» регіону та життєво важливою частиною місцевої історичної спадщини.

«Традиція свідчить, що кожен новий господар посвячується в королі Піла на церемонії, походження якої невідоме. Він повинен сидіти на старовинному стільці, у шоломі та з мечем у руках, поки на голову йому ллють спиртне», — ідеться на сайті міста Берроу, до території якого належить острів.

Там зазначають, що до XIX ст. «коронація» нових господарів пабу стала настільки важливим аспектом історії острова, що догляд за шоломом і троном включені до договору оренди.