Закон і Бізнес


Підмінний автомобіль на час ремонту - що про це потрібно знати


.

14.01.2022 22:06
2740

Автомобіль у сучасному світі давно перестав вважатися предметом розкоші та перетворився на засіб першої необхідності. Машина потрібна, щоб їздити на роботу, ділові зустрічі, за покупками, відвозити та забирати дітей... Все тому, що у великих містах все розкидано на величезні відстані. При поломці ТЗ доводиться витрачати силу на переміщення громадським транспортом або оформляти прокат авто на час ремонту особистого. Особливо затягується гарантійний сервіс чи відшкодування збитків із страхового випадку. І не завжди в офіційному договорі прописано умови заміни. Вихід є! І це оренда авто під час ремонту.


Основні визначення та поняття

Підмінний автомобіль - транспортний засіб, який дилер надає на час знаходження особистої машини в сервісі. Як правило, послуга поширюється лише на гарантійний ремонт. Деякі прогресивні салони України активно практикують і розвивають цей напрямок щодо авто на ТО або «у важкому стані» — після ДТП, наприклад. Але це радше рідкість, ніж даність.

Терміни ремонту можуть затягуватися з різних причин:

Відповідно до закону «Про права споживачів» надання клієнту авто на заміну входить до обов'язків офіційного дилера, незалежно від термінів ремонту, які можуть тривати роками. Однак це не гарантія того, що вам виділять нову "привабливу" машину.

Як вирішити проблему?

В українських дилерських центрах преміального сегмента клієнти зазвичай отримують підмінне авто на час ремонту тієї ж марки, покоління та в момент обігу.

При цьому насправді, в середньостатистичних салонах домогтися видачі машини, дуже складно. Якщо ви хочете залишатися у звичному ритмі життя, візьміть на прокат підмінний автомобіль, поки ремонт вашого транспортного засобу не закінчиться. Період оренди не обмежений, а ціни демократичні.

Головні переваги підмінних авто

Де-юре дилер повинен видавати ТЗ на період ремонту. Де-факто, якщо ця умова не прописана у договорі купівлі-продажу, ви ніколи не отримаєте підмінний автомобіль. Тому при підписанні документів слід вивчати всі пункти, що роблять небагато, на жаль.

Як правило, на заміну можуть розраховувати власники автомобілів від таких концернів, як:

Всім іншим доводиться розв'язувати проблему власноруч. Обов'язкові умови для водіїв, яким потрібна заміна авто на час ремонту - досягнення віку 21 року та стаж не менше 2 років.

Якщо ви плануєте здавати авто в ремонтний сервіс «Каско» або «ОСЦПВ», то обов'язково зверніться до автопрокату. Вам неодмінно підберуть оптимальний підмінний автомобіль за ціною та якістю, що дасть можливість завжди залишатися мобільним, забезпечить приємне, комфортне та безпечне водіння.

У послуги входить надання: ТЗ у будь-яку точку Києва, водія на вимогу та супровідну документацію, у тому числі двостороннього договору з правами та обов'язками.

Ви не пропустите важливих подій, швидко та зручно доїдете до потрібних місць. На додаток заставні кошти будуть відшкодовані в повному обсязі за умови повернення авто в належному стані в строк.

PROMOTED