Закон і Бізнес


Заявниця з мерії


№1-2 (1559-1560) 12.01—21.01.2022
1887

Іноді деякі особи можуть прикриватися своїм місцем роботи, щоб вплинути на якусь ситуацію. Однак перед Фемідою абсолютно всі громадяни мають рівні права та обов’язки.


У провадження Ганни Цвєлодуб з Роменського міськрайонного суду Сумської області надійшла справа про адміністративне правопорушення. Імовірно, потерпілій громадянці не сподобався вибір саме цієї володарки мантії, тому невдовзі було подано заяву про відвід. 

Під час судового засідання заявниця вирішила виступити з гучною промовою. Вона повідомила, що працює у відділі внутрішньої політики мерії. Тож у разі ігнорування її заяви планує йти далі, а саме — інформувати відповідні органи та ЗМІ про хід справи.

Своєю чергою Г.Цвєлодуб убачає в такому зверненні до завершення розгляду справи ознаки тиску на Феміду. Мовляв, громадянка із зв’язками в колах високопосадовців міста має намір та об’єктивну можливість опосередковано втручатись у діяльність судді та вживати різних позапроцесуальних заходів.

Через всі ці обставини Г.Цвєлодуб звернулась до ВРП (№3881/0/6-21). Вона вважає, що «впливова» учасниця справи своїми діями намагається змусити володарів мантій прийняти рішення на її користь.