Закон і Бізнес


Поліцейські на окладі


№1-2 (1559-1560) 12.01—21.01.2022
3153

Служба в правоохоронних органах не може оплачуватися залежно від їх назви. А саме така диспропорція наразі спостерігається між оплатою праці поліцейських та співробітників нових структур.


Для подолання такої несправедливості запропоновано проект «Про внесення змін до статті 94 Закону України «Про Національну поліцію»(№6506), що передбачає збільшення грошового забезпечення поліцейських»

Зокрема, пропонується визначити структуру заробітної плати поліцейських та прив’язати посадовий оклад до розміру прожиткового мінімуму. Так, мінімальний оклад становитиме 3 п.м., максимальний (для голови Нацполіції) — 30 п.м. А курсантам закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку поліцейських, платитимуть не менше одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Також поліцейським виплачуватиметься щомісячна доплата за вислугу років (від 10 до 45%), за науковий ступінь (15 і 20%), за доступ до державної таємниці (5 і 10% посадового окладу). А доплати за спеціальне звання та почесне звання, інтенсивність та умови служби встановлюватиме Кабінет Міністрів. 

Водночас буде обмежений максимальний розмір премій — не більше 30% посадового окладу.