Закон і Бізнес


Розлучення із собакою

Домашніх вихованців визнали членами сім’ї в Іспанії


Домашнім улюбленцям теж складно визначитися, з ким із господарів вони раді залишитися.

№1-2 (1559-1560) 12.01—21.01.2022
2370

Розрив сімейних відносин часто переростає в психологічну драму та затяжні суперечки. Якщо раніше до судів зверталися для поділу майна та визначення місця проживання дітей, то тепер часто каменем спотикання стають домашні улюбленці.


Щоб урегулювати ці відносини, в Іспанії набули чинності правила, згідно з якими тварини визнаються розумними істотами та повноправними членами сім’ї. Тепер у разі розлучення їхніх власників суд вирішуватиме, як сторони мають дбати про тварину та покривати витрати на її лікування та утримання, пише «Европульс».

Суддя також матиме право обмежити контакти «батька», який розлучається, з вихованцем, якщо той погано поводився з ним. Така поведінка розглядатиметься не лише як жорстоке поводження з твариною, а і як форма психологічного насильства.

За новими правилами, іспанці можуть включати своїх домашніх тварин у заповіт і офіційно призначати спадкоємців.

Крім того, влада збирається створити реєстр осіб, яким буде заборонено мати тварин. Наприклад, якщо людина була помічена в жорстокому поводженні з ними.

Раніше в Іспанії з’явився законопроект, за яким не можна буде залишати собак на самоті більше, ніж на добу. Ці правила можуть набути чинності вже наступного року.