Закон і Бізнес


Судові повістки можна отримати в "Дії"


.

29.12.2021 13:17
3972

Користувачі «Дії», що є сторонами судових справ, отримуватимуть судові повістки через додаток.


Повідомлення про дату і час проведення судових засідань через додаток почали надсилати з 28 грудня 2021 року, передає «Закон і Бізнес» із посиланням на прес-службу Державної судової адміністрації України.

"Надсилання повідомлень про судові засідання є першою з судових послуг, що надаватимуться через мобільний застосунок "Дія", - зазначив т.в.о. голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

Користувач мобільного за стосунку «Дія» як учасник судового процесу отримує повідомлення з інформацією про назву та адресу суду, номер зали судового засідання, єдиний унікальний номер справи, суть спору та сторони у справі.

Також, за словами в.о. директора ДП «Центр судових сервісів» Андрія Слюсаренка, в розробці вже перебувають ще два сервіси для користувачів «Дії», а саме:

- отримання виконавчого документа суду та можливість сплати штрафу за рішенням суду у справах про адміністративне правопорушення;

- надсилання користувачам "Дії" повідомлення про прийняті судові рішення у справах, в яких користувач є стороною, з можливістю ознайомитися з текстом судового рішення через додаток.

Останній сервіс знаходиться на фінальному етапі розробки. Його планують запустити вже на початку 2022 року.

Як повідомляють у ДСА, станом на 29 грудня 2021 року більш ніж 54 тисячі українців скористались новим сервісом отримання повідомлень про дату та час проведення судових засідань в «Дії».

Закон і Бізнес