Закон і Бізнес


На що звернути увагу адвокатам при сплаті внеску в банківському додатку


.

28.12.2021 16:33
3182

Через особливості роботи певних банківських додатків або просту неуважність адвокати вже припустилися деяких помилок при сплаті внеску. На що потрібно звернути увагу, аби не допустити цього і як виправити невірно вказані дані?


Роз’яснення щодо типових проблем, які встигли виявити при сплаті адвокатських внесків за 2022 рік, дали в Національній асоціації адвокатів України, передає «Закон і Бізнес».

Зокрема Асоціація звернула увагу на те, що через особливості роботи деяких банківських додатків (Privat24, Monobank) при оплаті внесків на 2022 рік необхідно уточнювати призначення платежу «оплата 30% внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування за 2022 рік». І робити це краще не в автоматичному,а в ручному режимі.

Також НААУ наголосила, що наразі отримує оплати з неправильно вказаною датою («2021» замість «2022», тощо).  Відомості таких платників про оплату внеску будуть відображатися в ЄРАУ некоректно.

Тому адвокатиякі помилково вказали у призначенні платежу неправильний рік, мають подати до НААУ заяви в довільній формі про уточнення призначення здійсненого платежу (скан-копію з підписом) на емейл vnesok@mail.unba.org.ua.

Закон і Бізнес