Закон і Бізнес


Відсторонення від роботи невакцинованих: ювілейний позов


.

28.12.2021 15:29
4501

Наказ про відсторонення від роботи через відсутність щеплення від COVID-19 – протиправний, оскільки законом не було встановлено порядку відсторонення при прийомі працівника на роботу.


Така правова позиція викладена в позові до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та державного секретаря Мінстратегпром Олени Спіріної, зареєстрованому в Окружному адміністративному суді Києва, передає «Закон і Бізнес».

Позивач, зокрема, просить визнати протиправним та скасувати наказ державного секретаря про відсторонення позивача, зобов’язати Мінстатегпром поновити його на роботі та стягнути з міністерства на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу. Позивач вважає оскаржуваний наказ протиправним, оскільки, на його думку, він прийнятий за відсутності визначеного законом порядку відсторонення.

В ОАСК зазначили, що це вже 10-й позов за останні 1,5 місяці стосовно відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19. Раніше в суд оскаржили відповідні накази Державного космічного агентства, НКРЕКП та Академії патрульної поліції.

Закон і Бізнес