Закон і Бізнес


Камуфляж на шпильках

Що краще не робити та не вдягати туристам за кордоном


Якщо вас не оштрафують поліцейські, голуби здатні самі накласти санкції.

№52 (1558) 25.12—31.12.2021
3645

У кожній країні є правила, які можуть видатися нелогічними для гостей. Експерти звернули увагу туристів на дивні закони, з якими ті можуть зіткнутися за кордоном.


На першому місці списку, який склав The Sun, — заборона відвідувати Вестмінстерський палац за поганого самопочуття. Усе тому, що помирати у парламенті — незаконно. Адже згідно із законом, який діє у Великій Британії, той, хто помирає в цій будівлі, має бути похований державним коштом.

До найдивніших законів автори віднесли обмеження на змив туалету після 22:00 у Швейцарії. Річ у тім, що цей звук вважається шумовим забрудненням.

У Греції діє заборона відвідування, наприклад Акрополя і Парфенона, у взутті на високих підборах. В Іспанії не дозволяється їздити на велосипеді босоніж або в ляпасах. А на Барбадосі не можна одягати речі з камуфляжним малюнком, оскільки такий принт на одязі відрізняє працівників відділу боротьби з наркотиками та військових.

Крім того, до ТОП-10 увійшли штраф за годування голубів на площі Сан-Марко у Венеції та заборона сидіти на сходах у Римі. Місцева влада заявила, що велика кількість людей перебуває на сходах занадто довго, загороджуючи прохід для решти.

До списку незвичних правил також увійшли обмеження на продаж жувальної гумки в Сінгапурі та заборона зупинятися на автобані в Німеччині.