Закон і Бізнес


Цілодобовий продаж алкоголю: що вирішив ОАСК


.

21.12.2021 13:41
2789

В Окружному адміністративному суді завершили розгляд справи щодо заборони продажу алкоголю в нічний час.


Про це повідомляє прес-центр ОАСК, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, з цим позовом до Київської міської ради звернулася Державна регуляторна служба.

Державна регуляторна служба України заявляла, що рішення Київської міської ради від 27 вересня 2018 року №1529/5593, яким було встановлено обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у столиці, було прийнято з порушенням норм чинного законодавства, а Київрада «обрала недієвий механізм регулювання господарських та суспільних відносин». Тому позивач просив ОАСК скасувати відповідне рішення.

Справа розглядалась  за правилами загального позовного провадження.

Суд не встановив порушення прав  позивача та принципів державної регуляторної політики при прийнятті оскаржуваного акту Київською міською радою. Тож ОАСК визнав доводи Державної регуляторної служби необґрунтованими.

Таким чином, суд не визнав протиправним і залишив у силі рішення Київської міської ради від 27 вересня 2018 року №1529/5593 «Про встановлення обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в м. Києві».

Це рішення може бути оскаржене шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Закон і Бізнес