Закон і Бізнес


Зганьблена й шкодує

Суддю вимагають звільнити за образу почуттів грабіжника


.

№52 (1558) 25.12—31.12.2021
2952

Якщо на вас напали, спробували пограбувати, тримайте себе в руках. І, головне, не забувайте про використання толерантної лексики, щоб ненароком не зачепити почуттів зловмисника й не бути звинуваченим у расизмі.


Поліція затримала 59-річного Роберта Генді неподалік будинку судді Мішель Одинет у м.Лафаєт (штат Луїзіана) за підозрою у викраденні автомобіля. Пізніше в ЗМІ з’явився запис із мобільного телефону, ймовірно зроблений у будинку судді.

Кілька людей дивилися записи камер спостереження, які зафіксували момент затримання, сміялися та коментували їх. При цьому використовували расистські образи на адресу затриманого та порівнювали його з тарганом. Хто записав відео і як воно потрапило до ЗМІ — невідомо.

Виявилося, що один з голосів належить служительці Феміди. Журналісти The Current зв’язалися з нею та попросили прокоментувати запис. Суддя сказала, що в той момент, коли велася зйомка, вона була під впливом заспокійливого й нічого не пам’ятає.

За її словами, вона стала жертвою збройного пограбування (у поліції уточнили, що підозрюваний не був озброєний), глибоко вражена й відтоді не може заснути. «Будь-хто, хто знає мене й мого чоловіка, розуміє, що це суперечить нашому способу життя. Я глибоко шкодую та прошу вашого прощення й розуміння, поки я та моя сім’я справляємося з емоційними наслідками цього збройного пограбування», — відповіла вона журналістам.

Після появи відео громадські організації, що займаються захистом прав чорношкірих, стали вимагати відставки М.Одинет.

Адвокат судді повідомив в інтерв’ю CBS, що один з голосів на відео дійсно належав судді і що вона використала образи на расовому ґрунті. «Вона зганьблена, збентежена і шкодує про це», — заявив він.

У результаті суддя була змушена піти в неоплачувану відпустку, чекаючи, як її нетолерантні висловлювання розцінить дисциплінарний орган.