Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 20 – 24 грудня 2021 року


.

20.12.2021 09:14
2439

На цьому тижні правники «елітарно відсвяткують новорічні свята і прокачають інтелектуальний потенціал», підіб’ють підсумки 2021 року для адвокатури в сфері захисту бізнесу та з’ясовуватимуть, чи є вакцинація обов’язковою і чи є відсторонення невакцинованих порушенням права на працю.


20 грудня

У столиці пройде круглий стіл «Тайм-менеджмент сімейного адвоката». Його збирає комітету з сімейного права Національної асоціації адвокатів України спільно з Центром з сімейного права Вищої школи адвокатури.

Відбудеться вебінар «Етика адвоката з особами з інвалідністю». Спікери Вищої школи адвокатури проаналізують судові рішення, які стосуються дискримінації за ознакою інвалідності, а також зорієнтують, які заходи забезпечення адвокатом прав клієнта можуть бути вжиті під час судового розгляду.

21 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами двоє суддів мають піти у відставку. Також Рада відреагує на повідомлення судді Харківського окружного адміністративного суду Мар’єнко Л.М. про втручання в її діяльність.

Проведеться онлайн-захід «Вакцинація від Covid-19: правові аспекти». Члени комітетів Асоціації правників України з трудового права та з медичного права з’ясовуватимуть, чи є вакцинація обов’язковою, якими є законні наслідки відмови осіб від щеплення та чи порушує право на працю відсторонення працівника від роботи у разі його відсутності.

Працюватиме комітет Асоціації адвокатів України з питань захисту бізнесу, активів та прав інвесторів. Його учасники підіб’ють підсумки 2021 року для адвокатури в сфері захисту бізнесу. Насамперед в частині запуску роботи Бюро економічної безпеки як основного тренду року, що минає.

Відбудеться вебінар «Нормативна грошова оцінка землі». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про зміни в законодавстві щодо нормативної грошової оцінки земель, її впливу на оподаткування, а також практику оскарження рішень про затвердження НГО.

Засідатиме комітет Асоціації правників України з права міжнародної торгівлі. Йтиметься про основні результати 2021 року у сфері міжнародної торгівлі — в Україні, та світі, зокрема, щодо переговорного процесу в СОТ та підготовки до МК12, а також виходу на зовнішні ринки.

22 грудня

У Вищій школі адвокатури проведуть вебінар «Право дитини на житло у судовій практиці». Лектор розповість про майнове право користуватися житлом та правочини щодо житла, право на користування яким має дитина, проблематику виселення дитини тощо.

23 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона розгляне доцільність відрядження суддів до Дніпровського апеляційного суду, а також заяву Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора про порушення заступником прокурора Київської області Єфремовим С.О. вимог щодо несумісності.

У Харкові пройде друга гра юридичної ліги «Що? Де? Коли?» — «Новорічний кубок». У такий спосіб відділення Асоціації правників України в Харківській області пропонує елітарно відсвяткувати новорічні свята та прокачати свій інтелектуальний потенціал не тільки на професійному полі.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати вебінар «Робоча самопрезентація адвоката». Йтиметься про те, коли потрібна само презентації, як її сформувати, а також про 4 запитання, на які потрібно відповісти, готуючись до своєї само презентації.

24 грудня

У Вищій школі адвокатури проведуть вебінар «Право адвоката на ознайомлення з матеріалами провадження».Лектор розкаже про ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до його завершення та дотримання Правил адвокатської етики адвокатом, залученим до участі в окремій процесуальній дії.

Вища школа адвокатури запропонує вебінар «Судова практика у справах про булінг». Йтиметься про адміністративну відповідальність за цькування, а також ознаки булінгу в складі дисциплінарного проступку, службової бездіяльності, рішеннях чи діях учасників освітнього процесу.

Закон і Бізнес