Закон і Бізнес


Розрахуватися за постанову


.

№51 (1557) 18.12—24.12.2021
2000

Іноді для розв’язання своїх проблем люди потребують сторонньої допомоги. Однак не варто забувати, що подібні пропозиції надходять і від недобросовісних осіб. Водночас це може тільки ускладнити ситуацію.


Оксана Пальчик з Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області розглядала справу про адміністративне правопорушення. Перше засідання довелося перенести, оскільки на нього ніхто не з’явився. 

Після відправлення повторної повістки особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, до суду звернулася захисниця правопорушника. Вона повідомила, що з її клієнтом у соціальних мережах зв’язалася невідома особа та запропонувала свою допомогу. 

Через деякий час анонім надіслав фото постанови, згідно з якою провадження начебто закрили за відсутності складу адміністративного правопорушення. Разом з тим особа зазначила, що отримати оригінал документу можна після оплати. Вартість такої послуги становила $500. Однак свідомий громадянин відмовився від пропозиції та звернувся із заявою про злочин до поліції.

Ознайомившись із ситуацією, О.Пальчик сприйняла всі обставини як втручання у свою діяльність. Тому у зверненні до ВРП (№3851/0/6-21) служителька Феміди попросила вжити передбачених законодавством заходів реагування.

До речі, це вже не перший випадок, коли правопорушникам намагаються продати псевдорішення суду. От тільки правоохоронні органи чомусь не квапляться спіймати на гарячому шахраїв.