Закон і Бізнес


Зебра в стилі «лайт»

Навіщо в зоопарку зробили звірів світляними?


Аби відвідувачі мали інтерес приходити до зоопарку навіть увечері, звірям додали сусідів з освітленням.

№51 (1557) 18.12—24.12.2021
2440

У м.Ростоку розташований найбільший зоопарк на узбережжі Балтики й один з найвідоміших у Німеччині. Там улаштували незвичайне шоу. Відразу заспокоїмо: жодна тварина при цьому не постраждала.


Слони, котрі світяться зсередини, тигри, фламінго, сурикати — таку незвичайну розвагу пропонують відвідувачам Ростоцького зоопарку на півночі Німеччини. Світлове шоу стало своєрідною відповіддю на нестачу світла взимку й розваг у час пандемії.

Тепер під час вечірньої прогулянки по зоопарку можна не тільки спостерігати за живими дикими тваринами, а й робити селфі з їхніми двійниками, які світяться, і заряджатися новими враженнями. Для цього шоу на території зоопарку встановили понад
250 світлових інсталяцій.

Довелося навіть позичати представників фауни, котрі світилися, з інших зоопарків — в мм.Оснабрюку та Гейдельберзі.

Ростоцький зоопарк створено в 1899 році. Нині в ньому налічується близько 4500 тварин 450 різних видів. Нещодавно тут було поповнення: білі ведмеді Сізл та Акіак уперше стали батьками — і відразу двічі.

У неофіційному рейтингу Ростоцький зоопарк уважається найкращим зоопарком Європи зі щорічною кількістю відвідувачів від 500 тис. до 1 млн.

Стати свідком світлового шоу можна до 26 березня наступного року.