Закон і Бізнес


Люди з впливом

Кого можна вважати героями року за версією Time


№51 (1557) 18.12—24.12.2021
2032

Наприкінці кожного року прийнято підбивати підсумки, зокрема визначати ті події чи осіб, які запам’яталися. Свій вибір зробив і найвпливовіший американський журнал Time.


Людиною року за його версією став засновник, співвласник та ідейний натхненник компаній SpaceX та Tesla Ілон Маск. Причому журнал оголосив його ім’я не по телевізору, а на своєму каналі у YouTube.

«Людиною року» (до 1999-го це були «чоловік року» та «жінка року», але ці терміни перестали вписуватися в рамки гендерної рівності) може бути оголошена «персона, група осіб, якась ідея й навіть об’єкт, які в кращий чи навіть гірший бік найсильніше вплинули на перебіг подій у поточному році». Вибір залишається прерогативою редакторів, тому немає нічого дивного в тому, що «людьми року» ставали такі одіозні особи, як Адольф Гітлер, Йосип Сталін та аятола Хомейні, пише Бі-Бі-Сі.

Утім, потрапляли в список і такі видатні люди, як льотчик Чарльз Ліндберг (1927 року він першим удостоївся звання «людина року» за те, що здійснив переліт через Атлантику), і американський президент Франклін Рузвельт, котрий тричі удостоювався цього звання.

Раніше Time у рамках номінацій на звання «героїв року» назвав одразу всіх учених-вірусологів, які працювали над створенням вакцин від коронавірусу та шукали методи лікування цього захворювання. Найкращим виконавцем року названо американську співачку Олівію Родріго, а найкращим спортсменом — гімнастку Симону Байлз, яка на Олімпіаді в Токіо в командному багатоборстві провалилася через психологічні проблеми та відсутність медикаментів, які не дозволили ввезти до Японії.