Закон і Бізнес


Додай газу!


.

№51 (1557) 18.12—24.12.2021
5100

Через низьку ціну на газ автовласники прагнуть переобладнати свої машини на альтернативні паливо. Проте оформлення дозвільних документів потребує значних фінансових витрат.


Так стверджують нардепи, які зареєстрували проект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» (№6379). Він має на меті пом’якшення адміністративної відповідальності за порушення встановленого порядку переобладнання транспортного засобу.

Мовляв, економлять на пальному переважно незаможні верстви населення, котрим не завжди по кишені оформити відповідні дозволи. Натомість ч.1 ст.121 КпАП передбачає адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом, що переобладнаний з порушенням відповідних правил. А якщо на цьому спіймають двічі — ще й позбавлять прав на строк від 3 до 6 місяців.

На думку нардепів, за переобладнання авто на блакитне паливо достатньо стягувати штраф у 170 грн. або взагалі обмежитися попередженням. За повторне правопорушення стягнути ще 340 грн.

Тобто можна буде їздити на такому авто без дозволу на переобладнання стільки, скільки не набридне сплачувати по 340 грн. або не назбирається грошей для оформлення дозволу. Тим більше, що поліцейські включать таке ТЗ у базу даних й зупинятимуть його чи не щодня — тільки-но захочуть випити кави.