Закон і Бізнес


«Я п’ю, все мені мало...»

В яких країнах найчастіше вживають алкоголь і чому


Як з’ясувалося, мексиканці найрідше напиваються настільки, що це вже позначається на їхньому фізичному стані та розумових здібностях.

№50 (1556) 11.12—17.12.2021
4568

Пити чи не пити? У період новорічних свят для багатьох це питання стає справді гамлетівським. Утім, як показало дослідження, у багатьох країнах уживають алкоголь не лише на вихідні.


Найпитущою нацією у світі виявились австралійці. Згідно з глобальним дослідженням з наркотиків та алкоголю (GDR2021), вони напивалися в середньому 27 разів на рік. Це майже вдвічі більше за середньосвітове значення — 15 разів. До трійки лідерів за цим параметром увійшли також Данія та Фінляндія.

Крім того, австралійці вживають алкоголь десь двічі на тиждень, або 106 днів на рік. За цим показником лідирує Франція — 132 рази. Далі йдуть Нова Зеландія (120) та Нідерланди (112 разів) відповідно.

Найчастіше через випите шкодують ірландці, поляки та новозеландці — приблизно у 28% випадків. На іншому кінці списку — данці, австрійці та фіни. Серед причин для докорів совісті називають дуже швидке вживання дуже великої кількості алкоголю. Майже у всіх країнах саме жінки більше шкодують про те, що напилися.

Люди вживають алкоголь з різних причин, багато з яких є соціальними. Наприклад, жителі Фінляндії переважно п’ють у компаніях, щоб було веселіше проводити час. У той час як у Нідерландах найвищий відсоток тих, хто дістає задоволення від алкоголю.

Тож, збираючись за новорічним столом, можна не особливо дорікати собі за зайву чарку. Утім, важливо, аби потім не мучили докори совісті за те, що було сказано чи зроблено.