Закон і Бізнес


Етична рада не надала список кандидатів у ВРП


10.12.2021 14:39
2148

Сьогодні, 10 грудня, з’їзд науковців повинен був обирати членів Вищої ради правосуддя. Але обирати було ні з кого – етична рада не надала ні висновки щодо відповідності кандидатів у ВРП критеріям професійної етики та доброчесності, ні сам список рекомендованих кандидатів.


Про це повідомила Вища рада правосуддя, передає «Закон і Бізнес».

Необхідні висновки не надійшли станом на 8 годину 10 грудня, у той час як з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, до порядку денного якого було включено питання про обрання членів Вищої ради правосуддя,  розпочався о 10:00.

Як зазначають у ВРП, 30 листопада 2021 року на виконання вимог Закону Рада направила на адресу етичної ради копії документів для встановлення відповідності кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності. ВРП також надала ЕР копії висновків про результати спеціальної перевірки та висновки про відповідність кандидата та його документів вимогам, встановленим Законом «Про Вищу раду правосуддя».

Відповідно до вимог закону Етична рада надає органу, який скликає відповідний з’їзд або конференцію, висновок щодо відповідності кожного кандидата критеріям професійної етики та доброчесності, а також список кандидатів (у даному випадку – як мінімум із 4 осіб), рекомендованих для обрання на посаду члена ВРП.

6 грудня 2021 року Вища рада правосуддя звернулася до етичної ради з проханням надати список кандидатів, рекомендованих для обрання на посаду члена ВРП для обрання з’їздом. Але на день проведення з’їзду Етична рада вказані документи Вищій раді правосуддя не надала.

Нагадаємо, своє бажання взяти участь у перегонах за крісло у ВРП для обрання З’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ висловили:

1. Орел Лілія Василівна

2. Грабовська Оксана Олександрівна

3. Москвич Лідія Миколаївна

4. Хавронюк Микола Іванович

5. Яроцький Віталій Леонідович

6. Юлдашев Сергій Олексійович

7. Лук'янов Дмитро Васильович

8. Горох Олексій Петрович

9. Меленко Сергій Гаврилович

Закон і Бізнес