Закон і Бізнес


Виховання штрафом


.

№50 (1556) 11.12—17.12.2021
2335

Знущання в школі — поширене явище. Щоб протистояти йому, булінг виділили в самостійний кримінальний склад. Відповідатимуть за такою статтею як шкільний персонал, так і учні.


Французькі депутати схвалили новий закон, який запровадить кримінальну відповідальність за шкільні знущання та забезпечить додаткову підготовку вчителів, повідомляє EuroNews.

Винним загрожуватиме штраф до €45 тис. або 3 роки ув’язнення, якщо знущання змусять жертву пропустити школу або роботу строком до 8 днів. Якщо жертва вчинить спробу самогубства, покарання буде серйознішим: до €150 тис. штрафу або 10 років ув’язнення. Вочевидь, за поведінку неповнолітнього чада таку суму викладуть батьки, а покарання йому вже вигадають самі.

На соціальні мережі теж покладуть частину відповідальності щодо запобігання переслідуванням та булінгу. Їх зобов’яжуть фільтрувати контент, особливо відеозйомку знущань, які часто викладають у мережу учні.

Законопроект був схвалений більшістю нижньої палати парламенту в першому читанні. Тепер закон прямує до сенату, де він буде розглянутий у лютому 2022 року.