Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 13– 17 грудня 2021 року грудня


.

13.12.2021 10:11
2453

На цьому тижні у Львові відкриється II IT Law Forum, Рада суддів визначить, чи доцільно проводити XIX з’їзд суддів саме у грудні цього року, а ВША, АПУ і ААУ проведуть фахові освітні заходи.


13 грудня

Відбудеться засідання Ради суддів.  Планується розглянути 7 питань порядку денного. Зокрема, щодо доцільності проведення позачергового XIX з’їзду суддів саме у грудні цього року, а також щодо стану фінансового та кадрового забезпечення апарату судів.

Пройде майстер-клас «Корпоративні розслідування. Форензік». Його організовує відділення Асоціації правників України в Запорізькій області. Аналізуватимуться ключові точки уразливостей бізнесу та способи їх мінімізації.

14 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона має відрядити одного суддю на Харківщину, а також відреагувати на 2 повідомлення про втручання у здійснення правосуддя.

Відбудеться вебінар «Показання свідка як доказ у корпоративних спорах». В якості доповідача відділення Асоціації правників України в Тернопільській області запросило суддю місцевого господарського суду, який розкаже, які обставини можуть бути доведені показаннями свідка.

Транслюватиметься вебінар «Заходи забезпечення позову у справах з питань інтелектуальної власності». Він проводиться за ініціативи комітету Асоціації адвокатів України з інтелектуальної власності. Слухачі дізнаються про судову практику з вказаного питання та позицію Верховного Суду щодо можливості оскарження цих ухвал в касаційній інстанції.

15 грудня

Асоціація адвокатів України запрошує ознайомитися із ключовими новелами у корпоративному праві. Йтиметься про нові інструменти корпоративного права та використання елементів англійського права в українській правовій системі, а також про новації законопроектів №№2493 та 6013.

У Вищій школі адвокатури проведуть вебінар «Конфіденційність процесу медіації: медіаційна угода як доказ, медіатор як свідок». Спікер проаналізує правове регулювання принципу конфіденційності медіації, документальне оформлення процесу та застереження в медіаційних угодах.

16 грудня

У Львові відкриється II IT Law Forum. Його збирає відділення Асоціації правників України у Львівській області. Серед іншого обговорюватимуться ризики постійного представництва ІТ-компаній, захист прав на ІТ-продукти тощо.

17 грудня

Вища школа адвокатури організує онлайн-трансляцію  «Етичні виклики адвоката бізнесу». Лектори розкажуть про ефективну поведінку та формування репутації адвоката бізнесу, а також про підстави для притягнення його до дисциплінарної відповідальності та ризики під час обслуговування клієнтів.

Закон і Бізнес