Закон і Бізнес


У пошуках безпеки


.

№50 (1556) 11.12—17.12.2021
1794

Адвокат, науковий радник Barristers Ірина Гловюк провела вебінар щодо застосування положень Кримінального та Кримінального процесуального кодексів стосовно кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством.


Означену тему спікер розвинула в контексті міжнародних стандартів протидії домашньому насильству. Так, І.Гловюк звернула увагу на практику Європейського суду з прав людини стосовно протидії домашньому насильству, а саме — справу «Опюз проти Туреччини», «Левчук проти України» та «Володіна проти Росії».

Також лектор ознайомила слухачів з доктринальним та судовим тлумаченням ст.126-1 КК та тлумаченням поняття «домашнє насильство» за КПК. У ході вебінару І.Гловюк зупинилася на аспектах застосування положень КПК щодо обмежувальних заходів, а також застосування норми КПК «угода про примирення в кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством, може бути укладена лише за ініціативою потерпілого, його представника або законного представника».