Закон і Бізнес


Правники обговорюють як ефективно імплементувати закон про медіацію


09.12.2021 12:47
2904

9 грудня на прессніданку учасники подискутували про особливості Закону України «Про медіацію». Спікери наголосили на основних принципах позасудової процедури та спробували визначити способи для забезпечення якісної імплементації.


Про це повідомляє кореспондент видання «Закон і Бізнес».

«Медіація - це не тільки про розвантаження судової системи. Головною метою є допомога громадянам знаходити порозуміння», - зауважив голова комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін. На його переконання, відповідний закон зможе знизити градус напруги та конфліктності в суспільстві.

Під час заходу суддя ВС Надія Стефанів розповіла про можливі аспекти щодо застосування  медіації у кримінальних провадженнях. Водночас Константин Харакоз із Господарського суду Донецької області пояснив, які саме категорії спорів можна вирішувати за допомогою позасудової процедури.

В.о керівника Проекту ЄС «Право-Justice» Ерік Сванідзе підкреслив важливість існування професії медіатора для судової системи. «Медіація - це професійна процедура, але вона спрямована на людський вимір у відправленні правосуддя», - наголосив спікер.

Закон і Бізнес