Закон і Бізнес


Суд скасував відсторонення від роботи невакцинованої вчительки


.

07.12.2021 18:34
4906

Суд скасував наказ, яким було відсторонено від роботи невакциновану вчительку однієї із загальноосвітніх шкіл у Сумській області без збереження заробітної плати.


Таке рішення було прийнято Роменським міськрайонним судом Сумської області на засіданні 6 грудня 2021 року по справі № 585/3294/21 за позовом вчительки  місцевої ЗОШ про скасування наказу про відсторонення від роботи через відсутність щеплення від COVID-19, передає «Закон і Бізнес».

Згідно з матеріалами справи, вчителька англійської мови Роменської ЗОШ №2 ім.акад. А.Ф.Йоффе  не надала довідку про вакцинацію від COVID-19, за що була відсторонена від роботи без збереження заробітної плати. Тоді педагог звернулася до суду, вимагаючи визнати відповідний наказ незаконним, скасувати його та поновити її на роботі, стягнувши з відповідача суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу до дня поновлення.

Свою позицію позивачка аргументувала тим, що даний наказ про відсторонення порушує її право на працю, а тому  незаконним.

Позовні вимоги вчительки суд задовільнив частково: наказ про відсторонення від роботи від 05.11.2021 № 114-К (в частині відсторонення позивачки)– скасував, а в решті позову – відмовив.

Рішення суду набирає законної сили через 30 днів, 6 січня.  До тог часу воно може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Закон і Бізнес