Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 6 – 10 грудня 2021 року


06.12.2021 09:38
2401

Цього тижня проведеться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини, відбудуться 11-th Kyiv Criminal Law Forum у Києві та Legal Business Forum в Одесі, а в ААУ, ВША та АПУ організують фахові освітні заходи.


6 грудня

Розпочнеться тиждень права із заходу «#ДекларуйДоброЧесно!» Його організовує відділення Асоціації правників України у Київській області. Учасники дізнаються про основні зміни у сфері декларування, які набирають чинності вже в грудні.

Відбудеться онлайн-конференція «Moot court: Кредитори vs. Топи». Її проводить комітет Асоціації адвокатів України з господарського права та процесу. Йтиметься про межі притягнення до субсидіарної відповідальності у режимі судового процесу.

Пройде вебінар «Особливості виступів в онлайн-форматі». Спікер Вищої школи адвокатури розкаже про основні ментальні аспекти, організацію змісту виступу, а також чим відрізняється онлайн від офлайн-формату.

7 грудня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне матеріали про відрядження суддів до Святошинського районного суду м.Києва, а також заявку про відставку одного судді.

Відбудеться робоча зустріч комітету Асоціації правників України з конкуренційного права. Обговорюватиметься участь в розробленні законопроекту з підвищення ефективності системи захисту економічної конкуренції.

У Вищій школі адвокатури пройде День інтелектуальної власності «Ip-day: реклама». Під час заходу розглянуто аспекти внутрішньої та зовнішньої реклами, оформлення фасадних конструкцій, а також реклами як мультиоб’єкта інтелектуальної власності та розміщення реклами на транспорті.

8 грудня

У рамках «Тижня права-2021» пройде захід «Фінансовий контроль: case study». Учасники заходу дізнаються як реагувати на пропозицію Національного агентства з питань запобігання корупції «підтвердити», «додатково надати» та з яких мотивів надані пояснення не враховуються.

9 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. На порядку денному значиться питання відставки одного судді, а також інші питання під пунктом «Різне».

Відбудеться конференція Асоціації адвокатів України «Покрокова амністія: у питаннях та відповідях». Захід пройде за ініціативи Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики і за підтримки Державної податкової служби. Йтиметься про особливості декларування, нюанси банківського фін моніторингу та камеральних перевірок.

Проведеться вебінар «Актуальні проблеми правового регулювання банківських правовідносин». Його проводить відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області. Йтиметься про несправедливі умови кредитного договору, звернення стягнення на предмет іпотеки в позасудовому поряд тощо.

Выдбудеться вебінар «Правова допомога адвоката під час розгляду справи судом присяжних». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує особливості формування вступного слова, побудови теорії справи, а також дослідження доказів та доведення своєї версії на людській мові для розуміння присяжними.

10 грудня

Збереться з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. До порядку денного включено питання обрання членів Вищої ради правосуддя. Наразі на одну вакантну посаду претендують 9 осіб.

Асоціація адвокатів України проведе 11-th Kyiv Criminal Law Forum. Його учасники розглянуть головні тенденції та зміни у кримінальному процесі, проблематику економічних та корупційних злочинів, актуальні питання діяльності адвоката в кримінальному провадженні тощо.

В Одесі відкриється Legal Business Forum. Його проводить відділення Асоціації правників України в Одеській області. Учасники заходу поговорять про тенденції юридичного ринку, просування юридичного бренду в соціальних мережах.

Закон і Бізнес