Закон і Бізнес


Непереконливі виправдання


.

№49 (1555) 04.12—10.12.2021
2609

Ще влітку поточного року ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області в підготовчому засіданні було закрито провадження, відкрите за ч.1 ст.187 Кримінального кодексу, на підставі п.10 ч.1 ст.284 Кримінального процесуального кодексу.


У вказаному провадженні було пропущено строки досудового розслідування, що було констатовано 4 рішеннями слідчих суддів. А обвинувальний акт складено, підписано і направлено до суду через 2 роки після закінчення строків досудового розслідування.

Однак прокуратура звернулася з апеляційною скаргою, виправдовуючись про 2 дні, які начебто лишились до кінця строку досудового розслідування, а потім взагалі заявивши про відсутність повноважень суду закрити кримінальне провадження в підготовчому засіданні.

Та завдяки спільним зусиллям команди Barristers, а саме партнера, адвоката Дениса Пономаренка та адвоката Ольги Блащук Одеським апеляційним судом було поставлено крапку в цій історії. Своєю ухвалою ОАС залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а ухвалу суду першої інстанції про закриття кримінального провадження – без змін.