Закон і Бізнес


Під контролем депутата


.

№48 (1554) 27.11—03.12.2021
2493

Свідомі громадяни хочуть бути впевненими в об’єктивності української Феміди та законності її рішень. Однак є ймовірність, що деякі особи за прагненням справедливості можуть приховувати корисливі мотиви.


У провадженні колегії суддів В’ячеслава Гуля, Юлії Матвієнко та Ярослава Мельника з Київського апеляційного суду перебувала скарга на рішення у справі про визнання недійсним договору купівлі-продажу.

За кілька тижнів до призначеного судового засідання відповідну справу вирішив взяти під особистий контроль депутат Макарівської селищної ради Київської області. Він надіслав відповідне звернення на електронну пошту до голови апеляційного суду.

У тексті повідомлення йшлося про те, що представники апелянта зв’язались з депутатом і наголосили про вимогу продати земельну ділянку. Вони пообіцяли однаково вирішити справу на їхню користь і в разі відмови, адже тоді їм доведеться купити це питання в апеляційному суді. 

За словами депутата, такі обставини змусили його звернутися до правоохоронних органів. Також він зазначив у листі, що нині відкрито кримінальне провадження для подальшого розслідування цієї ситуації.

Крім того, депутат звернувся до голови апеляційного суду з проханням взяти під контроль об’єктивність та законність розгляду відповідного провадження. 

Натомість В.Гуль та Ю.Матвієнко повідомили про надісланий лист Вищу раду правосуддя (№3801/0/6-21). Законники вважають такі дії депутата одним із засобів тиску на суд.