Закон і Бізнес


Неочікуваний намір


№48 (1554) 27.11—03.12.2021
3680

Володіння інформацією компрометуючого характеру може допомогти щонайменше залякати особу, якої вона стосується. Однак дійсно мати на когось компромат чи просто говорити про намір його знайти — різні речі.


У провадженні Олесі Кисіль з Яготинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа про стягнення додаткових витрат на утримання дитини. 

Під час судового засідання відповідач вирішив здивувати законницю не своїми доводами у справі, а неочікуваним рішенням збирати компромат на суддю. Про ці наміри громадянин повідомив відкрито, однак мотиви подібних дій залишились незрозумілими. 

О.Кисіль розцінила таку поведінку як пряме втручання в здійснення правосуддя. Про тиск з боку відповідача законниця повідомила ВРП (№3814/0/6-21) і звернулась до Генпрокурора. 

Тож, можливо, історія отримає продовження та стане відомо чи таки удалося відповідачу здійснити задумане та знайти компромат на суддю. Або ж громадянину доведеться понести відповідальність за свою поведінку, й надалі він добре обдумуватиме необхідність повідомляти про свої наміри до безпосереднього втілення їх у життя.