Закон і Бізнес


Сторонні особи


Мітинг проти судді Шевчука перед входом у приміщення Оболонського районого суду.

№48 (1554) 27.11—03.12.2021
3928

При спробі впливу на розгляд справи деякі громадяни можуть удаватися до всіх можливих засобів. Серед основних — неодноразові заяви про відвід судді та звинувачення в одержанні неправомірної вигоди. Іноді це можуть бути заходи щодо залучення ЗМІ й навіть організація мітингів.


Андрій Шевчук з Оболонського районного суду м.Києва розглядав цивільну справу про розірвання шлюбу. З’ясувалося, що володар мантії, до якого надійшло провадження, викликав неабиякий громадський інтерес.

Під час розгляду справи в приміщенні суду знаходились сторонні особи, які свідомо перешкоджали служителю Феміди виконувати свої службові обов’язки. Громадяни самовільно пересувались по залу судового засідання та ображали законника шляхом вигуків образливого характеру.

Пізніше учасники справи подали заяву про відвід судді, обґрунтувавши свої дії звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди головуючим. А.Шевчуку вказали на те, що він начебто одержав дивіденди від певного акціонерного товариства.

Наступне судове засідання в цій справі супроводжувалось погрозами від журналіста з інформаційного агентства. Крім того, перед входом у приміщення Оболонського районного суду проходив мітинг. За словами А.Шевчука, пересічні громадяни висловлювались у грубій формі на його адресу та погрожували розправою.

Як повідомив А.Шевчук до ВРП (№3812/0/6-21), таким чином нехтуються поняття незалежності та недоторканості судової влади. Законник переконаний, що подібні обставини зухвало порушують принципи поваги до служителів Феміди.