Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 22 – 26 листопада


.

22.11.2021 10:25
2083

Цього тижня у столиці відкриється X Податковий форум, а ВША, НААУ, НСШ, ААУ та АПУ проведуть фахові освітні заходи.


22 листопада

У столиці пройде захід «Судові спори зі страховиками та МТСБУ». Його проводять відділення Асоціації правників України в м.Києві та комітет АПУ з банківського, фінансового та страхового права. Ітиметься про проблемні питання та досвід судово-претензійної роботи на ринку страхування.

У Вищій школі адвокатури пройде семінар «Переговори vs медіація». Спікер розкаже, що таке переговори та медіація і в чому полягають переваги останньої.

23 листопада 

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами двоє суддів мають отримати подання Президенту на призначення, один — поїхати у відрядження, а другий — піти у відставку. Також Рада відреагує на повідомлення з Дніпропетровщини про втручання в діяльність судді.

Выдбуеться вебінар «Призначення арбітра: як обрати та які етичні правила та інші фактори треба враховувати?». Під час заходу, що пропонує Національна асоціація адвокатів України, обговорять як вибір арбітра, серед іншого, впливає на якість та ефективність арбітражного процесу, застосування певних процедур, включаючи підхід до розкриття інформації, та інше.

24 листопада

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар щодо стягнення виплат під час звільнення працівників. Лектор проаналізує проблемні аспекти стягнення заробітної плати, вихідної допомоги, компенсацій, моральної шкоди. Крім того, йтиметься про стягнення моральної шкоди та зменшення розміру відшкодування, передбаченого ст.117 Кодексу законів про працю.

25 листопада

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне матеріали щодо відрядження одного судді та припинення відрядження іншого, а також заяву судді Київського апеляційного суду про відставку.

Вебінар «Застосування Конституції під час здійснення правосуддя». Він продовжить серію онлайн-зустрічей, яку започаткували Асоціація правників України спільно з Верховним Судом та Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України. Такі заходи присвячені обговоренню останньої практики Верховного Суду.

У Києві збереться круглий стіл «Поділ корпоративних прав як спільної сумісної власності подружжя». Його організовує комітет Асоціації правників України з цивільного, сімейного та спадкового права. Учасники обговорять, чи можна поділити статутний капітал та отримані доходи від діяльності ТОВ а також які усталені підходи ВС до цих питань.

Семінар «Актуальні питання адміністративної відповідальності за порушення митних правил». Навчання організовує відділ підготовки суддів спільно з відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів.

В Одесі проведуть семінар «Застосування антикорупційного законодавства». Судді з’ясують особливості розгляду справ про кримінальні правопорушення, пов’язані з корупцією. Таке навчання для них проводить Одеське регіональне відділення Національної школи суддів.

26 листопада

У столиці відкриється X Податковий форум Асоціації правників України. Це майданчик для діалог між бізнесом і владою, обміну думками та поглядами, розгляду важливих питань сфери оподаткування. Зокрема, цього року йтиметься про податкову амністію, непрямі методи оподаткування, створення Бюро економічної безпеки тощо.

Пройде круглий стіл «Чи зможе зброя захистити?». Учасники заходу, який збирає відділення Асоціації адвокатів України в Миколаївській області за підтримки Ради адвокатів Миколаївської області, обговорять стан безпеки адвокатів та надання їм дозволу на придбання травматичної зброї.