Закон і Бізнес


Тривала таємниця

У США випадково знайшли винного в давньому злочині


Герой із фільму про пограбування став кумиром для касира з банку. Під час перегляду робітник черпнув натхнення для здійснення власної афери

№47 (1553) 20.11—26.11.2021
3073

Захоплюючі фільми допомагають дістати задоволення та підняти настрій. Деякі з них навіть можуть надихнути відтворити певні вигадані ситуації в реальному житті. Так і сталося з американцем, який втілив у життя сюжет з улюбленого фільму.


Слідчі зі США розкрили пограбування банку 52-річної давнини. Тоді касир вкрав $215 тис. і втік із міста, повідомляє CNN.

Пограбування сталось влітку 1969 року. 20-річний касир банку Теодор- Джон Конрад наприкінці робочого дня просто вийшов з пакетом із $215 тис. Нині ця сума еквівалентна $1,7 млн. Зникнення грошей помітили лише через 2 дні, коли в понеділок чоловік не з’явився на роботу.

З’ясувалося, що за рік до пограбування Т.Конрад захоплювався фільмом «Афера Томаса Крауна», в якому йшлося про пограбування банку мільйонером. Протягом 5 десятиліть слідчі шукали сліди грабіжника по всій країні. Історії Т.Конрада присвячували телепрограми.

Справу вдалося розкрити у цьому році. Виявилося, що весь цей час чоловік жив спокійним життям у передмісті під вигаданим ім’ям Томас Рендел. Він мешкав неподалік від місця, де знімали його улюблений фільм про пограбування.

Установили особу грабіжника за допомогою некролога в газеті. Слідчі зіставили документи, які Т.Конрад заповнював у 1960-х, із документами Т.Рендела, зокрема про банкрутство, направленими до федерального суду. Таким чином правоохоронці з’ясували, що це одна й та ж особа.

Однак затримати грабіжника не вдалося, оскільки 71-річний Т.Конрад помер від раку легенів за кілька місяців до розкриття його злочину.