Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 15 – 19 листопада 2021 року


.

15.11.2021 11:56
1833

Цього тижня у столиці пройде податковий форум Tax&Business Talks та відкриється VІІ форум з конкурсного права а ВША, АПУ та НШС запропонують фахові освітні заходи.


15 листопада

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар «Шлях до спеціалізації».Йтиметься про ідеальну спеціалізацію адвоката, стратегію вибору, а також поєднання спеціалізації із стилем життя, побутом та розміром доходу.

16 листопада

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.  Вона може внести подання Президентові про призначення 7 суддів. Крім того, Рада має відреагувати одразу на 5 повідомлень про втручання в діяльність та відправити у відставку 2 суддів, зокрема одного — з Верховного Суду

Проведеться онлайн-тренінг «Тиск на адвоката в сімейних спорах». У рамках діяльності Центру сімейного права Вищої школи адвокатури розглядатимуться можливі способи опонентів завадити діям адвоката, а також те, як їм ефективно протидіяти.

17 листопада

У Вищій школі адвокатури запропонують вебінар «Захист прав медичних працівників: ключові аспекти». Його організовує відділення Асоціації правників України в Одеській області. Йтиметься, зокрема, про захист честі та гідності лікаря й алгоритм дій адвоката в цій категорії справ.

Транслюватиметься вебінар «Особливості дисциплінарної відповідальності державних службовців». Лектор Вищої школи адвокатури проаналізує особливості дисциплінарного провадження стосовно державного службовця, а також практику Верховного Суду щодо оскарження рішень про притягнення держслужбовців до дисциплінарної відповідальності.

В Івано-Франківську пройде юридичний онлайн-форум «Ринок землі». Заходом опікується відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області. Серед іншого йтиметься про особливості укладення договорів купівлі-продажу земель сільгосппризначення.

18 листопада

Заплановане чергове засідання Вищої ради правосуддя. Розглядатиметься звернення голови Всеукраїнської асоціації суддів у відставці Нев’ядомського Д.В. про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Онлайн-трансляція «Застосування положень КК та КПК стосовно кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством». Лектор Вищої школи адвокатури розкаже про застосування положень КПК щодо обмежувальних заходів, угоди про примирення з потерпілим, а також використання даних щодо кримінальних проваджень у цивільних справах щодо видачі обмежувальних приписів.

У Львові пройде семінар «Презумпція невинуватості крізь призму ст.6 ЄКПЛ та практика ЄСПЛ». Навчання для суддів апеляційних та місцевих загальних (окружних) судів організовує Львівське регіональне відділення Національної школи суддів.

Пройде вебінар «Шлюбний вік. Чи потрібно чекати повноліття або є винятки з правил?». Йтиметься про право осіб, які не досягли повноліття, на звернення до суду із позовом про право на укладення шлюбу. Спікер Вищої школи адвокатури розкаже, що є доказами проживання однією сім’єю, а також як подолати незгоду батьків на зниження шлюбного віку їх дітей.

19 листопада

У столиці відкриється VІІ форум з конкурсного права. Захід проводиться Асоціацією правників України за підтримки проекту ЄС «Право-Justice». Форум присвячено питанням удосконалення існуючого законодавства та практичним аспектам норм Кодексу з процедур банкрутства, трендам розвитку галузі.

У Києві пройде Tax&Business Talks. Податковий форум, який проводить Асоціація адвокатів України, буде повністю присвячений практичним проблемам: найактуальнішим «больовим точкам» у сфері оподаткування та шляхам їх вирішення.

У Вищій школі адвокатури можна прослухати вебінар «Адвокат в медіа». Спікер розкаже про правила контакту із журналістами, самоконтроль у мовленні, зокрема, на чому і як варто робити акценти — емоції чи лозіці, а також зверне увагу на фільтри при комунікації.

Закон і Бізнес