Закон і Бізнес


Мені потрібна допомога

Американка врятувалася від викрадача за допомогою жесту


І хоча дівчина посміхається, жестами рук вона може благати про допомогу.

№46 (1552) 13.11—19.11.2021
4141

Останнім часом у соціальних мережах часто поширюють інформацію про жест, який означає «насильство вдома». Це міжнародний універсальний сигнал про допомогу, що можна подати однією рукою.


Як повідомляє USA Today, американська поліція врятувала 16-річну зниклу дівчину. Потерпілій вдалося жестом повідомити про викрадення.

Невідомий громадянин зателефонував у службу порятунку і розповів, що побачив дівчину, яка подавала жести із проханням про допомогу. Він залишився на лінії та простежив за машиною. Поліція перехопила автомобіль прямо на дорозі.

Правоохоронці виявили усередині неповнолітню дівчину, яку 2 дні тому батьки оголосили у розшук. За кермом автомобіля перебував 61-річний чоловік.

З’ясувалося, що спочатку викрадач відвіз жертву через кілька штатів до своїх родичів, але коли ті зрозуміли, що дівчина неповнолітня й оголошена у розшук, то чоловік вирішив поїхати із нею в інше місце. Тоді викрадена почала робити спроби врятуватися і привертала жестами увагу автомобілів.

Після затримання чоловіка звинуватили в незаконному позбавленні волі людини, а також у зберіганні сексуальних матеріалів з неповнолітніми.

Зазначимо, що жест «мені потрібна допомога» набув такої популярності, зокрема, через те, що пандемія та локдауни призвели до збільшення випадків домашнього насильства. Для його демонстрації необхідно повернути відкриту долоню вперед, загнути великий палець, а потім закрити його іншими і таким чином стиснути руку в кулак.